Nieuws

Er is een informatieboekje over de bestraling gemaakt. Momenteel is het bestuur bezig met dit concept aan het afwerken. Hieronder vindt u alvast wat informatie:

Meneer de Wind en de stralendieren

Dit boekje vertelt het verhaal van meneer Wind die geen wind kan maken omdat een vreemd dier zijn blaasmechanisme blokkeert. Beertje wil hem helpen en gaat hulp zoeken. Uiteindelijk helpen de stralendieren hem. De tekeningen worden verduidelijkt door korte rijmpjes. Het verhaal is van toepassing op iemand die bestraald wordt en dit boekje kan dan ook gebruikt worden om zo'n behandeling aan een kind uit te leggen. Maar u kan dit boekje ook aan uw familie, vrienden of kennissen tonen om te laten zien wat zo'n behandeling inhoudt.

Dit boekje is gemaakt door Dr. Joost Nuyttens. Hij heeft de tekeningen voornamelijk gemaakt tijdens zonnige vakanties aan het zwembad. Hij is begonnen met het tekenen op verzoek van zijn kinderen. Hij heeft het verhaal bedacht en hij heeft oude en nieuwe tekeningen in het verhaal geplaatst tot het uiteindelijke resultaat: dit boekje!

U kunt het boekje via het bestelformulier bestellen, hiermee steunt u ook de Stichting Stralendsamen.

Copyright Stralend Samen © 2023

Naar boven